TRANSMANGO game-storm

Doe mee aan de TRANSMANGO game-storm op 22 september van 10.00 tot 16.00 uur bij de KU Leuven!

TRANSMANGO is een onderzoeksproject over voedselzekerheid en, meer specifiek, de overgang naar een duurzamere voedselketen – van productie tot consumptie, en alles wat daarbij, daartussen en daarna komt kijken. Het project kijkt naar de invloed van consumentengedrag op voedselzekerheid. Hoe vangen we veranderende behoeftes van consumenten op zo’n manier op dat alle gevraagde voedsel wel degelijk geleverd kan worden? Er wordt ook gekeken naar beleid. Met welke wetten, regels of sturing zorgen we ervoor dat de hele voedselketen goed om kan gaan met die veranderende behoeftes?

Tot slot wordt er gekeken naar de motivatie van consumenten en bedrijven om op zoek te gaan naar duurzamere voedselstrategieën. Wat koop je als consument uit het oogpunt van duurzaamheid wel en wat niet, en waarom? Waar investeer je als bedrijf in de voedselketen wel in en waar niet in, uit oogpunt van meer duurzaamheid, en waarom?

Om antwoord op bovenstaande vragen te krijgen zoeken we creatieve geesten om verrassende, spraakmakende en inspirerende spelvormen te bedenken bij de voedselketens van de toekomst. In een intensieve game-storm sessie, een combinatie tussen een game-jam en een brainstorm, ga jij als jonge professional aan de slag. Je komt in aanraking met verschillende creatieve interventies die tot niet eerder bedachte ideeën kunnen leiden. In dit geval zijn dat ideeën die hopelijk een bijdrage leveren aan nieuwe modellen van een voedselketen en die inspelen op de veranderende behoeftes aan duurzamer voedsel.

De game-storm vindt plaats in opdracht van TRANSMANGO in samenwerking met de Universiteit Leuven, HKU University of the Arts Utrecht en experts op het gebied van duurzame voedselstrategieën.

Locatie game-storm: KU Leuven Campus Arenburg

Celestijnenlaan 200E

Leuven-Heverlee

Doe je mee? Meld je dan aan bij ina.vanderbrug@hku.nl voor 15 september a.s.

Maar doe het snel, want vol is vol!

Deelname is gratis en de organisatie zorgt voor een hapje en een drankje, plus materialen waarmee je aan de slag kunt.
Wij kijken naar je uit en doen er alles aan om je een enerverende ervaring te bieden.

Deze Game Storm is een samenwerking tussen het TRANSMANGO Consortium en HKU University of the Arts Utrecht

HKU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s